Fietsen

De Fietsersbond heeft de Achterhoek uitgeroepen tot het beste fietsgebied van Nederland. De Achterhoek kenmerkt zich door een zeer afwisselend landschap met bos, heide, weilanden, akkers en rivieren.

Veel fietsers maken gebruik van het fietsroutenetwerk dat u op ieder gewenst knooppunt kunt oppakken. Bij ieder knooppunt vindt u een kaart waardoor u ter plekke uw eigen route kunt uitstippelen. U schrijft uw knooppunten op, waardoor u heerlijk kunt doorfietsen en genieten van de prachtige Achterhoek.

Bekijk overzicht fietsroutes

Wandelen

In de Achterhoek kunt u heerlijk wandelen tussen weilanden en akkers, langs de oevers van rivieren, door pittoreske dorpjes en over boeren erven. Door het zeer afwisselende landschap is de Achterhoek zeer in trek bij ieder type wandelaar.

De Achterhoek heeft een eigen wandelnetwerk met circa 150 startpunten. De startpunten zijn  eenvoudig te herkennen aan de informatie palen met route informatie. Vanuit deze startpunten kunt u vooraf uitgezette wandelroutes lopen. Tevens kunt u routes combineren. U raakt nooit uitgewandeld in de Achterhoek!

Bekijk overzicht wandelroutes

Mountainbiken

De Achterhoek is ook uitermate geschikt voor de mountainbiker. In de omgeving van groepsaccommodatie Kom in de Bedstee zijn meerdere routes uitgezet. Zo zijn er routes in Winterswijk (46 km), ’s Heerenberg (25km), Eibergen-Borculo-Lochem (86km) en Haaksbergen (58km).

De route in Winterswijk gaat voor ca. 90% over onverharde paden en laat u het zeer wisselende Winterswijkse landschap zien.

Bekijk overzicht mountainbikeroutes

Ga naar boven